Adverteren bij Daisycon

 

 

Home | Chatten | BDSM Store | Lingerie | Gokkasten | Condooms | Dating | Links | Contact

 
 


Direct Chatten


Chat Nu!

10 Gouden Chat Tips


Advertenties


Linkpartners

Radio Caramba
Apresski.biz
Website slechts 1,25 p/mnd
Zoek een date!
StudentenTop100
Eigen startpagina?
A spellen Gratis Games
247 spellen.nl
Games & Video's
Radio Portal
StudieInfo.nl
Linkelink
Chat Startsuper
BorgIRC NET
StudieLink.nl

Chat Jouwstarter

Startee
Meer links...

Linkpartner worden?
Klik hier


Advertenties


Leuke Games


Dating


Adverteren bij Daisycon

Adverteren bij Daisycon

Adverteren bij Daisycon
 


Dating


Adverteren bij Daisycon

Adverteren bij Daisycon

Adverteren bij Daisycon
 


Het Weer

Aanvraag eigen chatbox & ChanServ

Wie is ChanServ?

ChanServ is een service op IrcWorld die er voor zorgt dat je een eigen chatbox kunt aanvragen en beheren. ChanServ is geen persoon, maar een zogenaamd "bot".

Hoe vraag ik een eigen chatbox aan?

Een eigen chatbox aanvragen is in principe heel eenvoudig. Het is wel noodzakelijk dat je chatnaam geregistreerd is! Als je die nog niet hebt geregistreerd, lees dan hier hoe je dit kunt doen. Als je naam geregistreerd is, dan ga je het kanaal binnen dat je wilt registreren en overtuig jezelf ervan dat de chatbox die je wilt aanvragen nog niet door iemand anders is geregistreerd. Je ziet dit aan de rode mededelingen van ChanServ wanneer je de te registreren chatbox binnenkomt. Wanneer je de volgende mededelingen te zien krijgt, dan kun je de chatbox gaan registreren:

-ChanServ- You are the first user on #eigenchatbox
-ChanServ- You can register the channel with /ChanServ REGISTER #eigenchatbox

Om de kamer te registreren typ je het volgende:

/msg ChanServ register #eigenchatbox

Op de plaats van "#eigenchatbox" komt als vanzelfsprekend de naam van de chatbox die jij wilt registreren. #eigenchatbox is dus een voorbeeld! Als de registratie gelukt is, krijg je de volgende mededeling van ChanServ:

-ChanServ- Channel #eigenchatbox was succesfully registered
-ChanServ- Role admin was created on #eigenchatbox
-ChanServ- Nick klaasje was added with role admin on #eigenchatbox

De registratie van je kamer is succesvol verlopen, de rol admin (eigenaar/beheerder) is gecreëerd en jou chatnaam (klaasje in dit voorbeeld) is toegevoegd aan de rol admin. Denk er in de toekomst wel aan dat je alleen gebruik kunt maken van je rechten als admin wanneer je jezelf geidentificeerd hebt met de naam waaronder je de chatbox hebt geregistreerd.

Hoe nu verder?

Nu je je eigen chatbox hebt is het van belang dat je dit ook bekend gaat maken. Reclame maken in andere chatboxen is in de boxen aangesloten bij ChatHut niet toegestaan. Verzin dus andere nettere manieren om bekendheid te geven aan jouw chatbox. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een website.

Naarmate je chatbox bekender en drukker wordt kun je deze ook bij onze website aanmelden. Bovendien is het dan wellicht handig om operators aan te stellen. Hiervoor zijn commando's vergelijkbaar met het registratiecommando van zojuist. We zetten een aantal commando's op een rijtje:

Let op: je kunt alleen namen aan de toegangslijst van je chatbox toevoegen die geregistreerd zijn!

/msg ChanServ role #eigenchatbox add operator Chantallie
Met dit commando voeg je Chantallie (voorbeeldnaam) toe aan de rol van operator in jouw chatbox (#eigenchatbox en Chantallie zijn voorbeelden).

/msg ChanServ role #eigenchatbox del Chantallie
Hiermee verwijder je de rol van operator van Chantallie (voorbeeldnaam) weer (#eigenchatbox en Chantallie zijn voorbeelden).

/msg ChanServ role #eigenchatbox add admin Chantallie
Met dit commando voeg je Chantallie (voorbeeldnaam) toe aan de rol van admin in jouw chatbox (#eigenchatbox en Chantallie zijn voorbeelden).

/msg ChanServ role #eigenchatbox del Chantallie
Hiermee verwijder je de rol van admin van Chantallie (voorbeeldnaam) weer (#eigenchatbox en Chantallie zijn voorbeelden).

Meer Info

ChanServ biedt nog veel meer mogelijkheden om je kamer te beheren. Deze gaan we hier echter niet allemaal uitleggen. Er is op onze downloadpagina uitgebreide serverdocumentatie verkrijgbaar in PDF formaat. Hierin vind je alle mogelijkheden van ChanServ, maar ook van NickServ. Klik in het menu op "Downloads" om naar onze downloadpagina te gaan.