Adverteren bij Daisycon

 

 

Home | Chatten | BDSM Store | Lingerie | Gokkasten | Condooms | Dating | Links | Contact

 
 


Direct Chatten


Chat Nu!

10 Gouden Chat Tips


Advertenties


Linkpartners

Radio Caramba
Apresski.biz
Website slechts 1,25 p/mnd
Zoek een date!
StudentenTop100
Eigen startpagina?
A spellen Gratis Games
247 spellen.nl
Games & Video's
Radio Portal
StudieInfo.nl
Linkelink
Chat Startsuper
BorgIRC NET
StudieLink.nl

Chat Jouwstarter

Startee
Meer links...

Linkpartner worden?
Klik hier


Advertenties


Leuke Games


Dating


Adverteren bij Daisycon

Adverteren bij Daisycon

Adverteren bij Daisycon
 


Dating


Adverteren bij Daisycon

Adverteren bij Daisycon

Adverteren bij Daisycon
 


Het Weer

Tips voor veilig chatten van je kind

Plaats van de computer

Plaats de computer bij voorkeur in de woonkamer zodanig dat het scherm van de computer naar de kamer gericht is zodat je mee kan kijken wat er op het scherm gebeurt.  Het is belangrijk voor de veiligheid van je kind dat je een oogje in ’t zeil houdt tijdens het chatten..

Afspraken

Maak goede afspraken zodat het voor je kind duidelijk is welke websites en welke chatrooms geschikt zijn om te bezoeken en bekijk eerst samen wat er zoal opstaat. Als je kind zich hier niet aan houdt en de regels overtreedt, kan je optreden door bijvoorbeeld gedurende 1 week geen internet toe te laten. Bespreek dit vooraf met je kind. Een volledig verbod op internet is af te raden. Het is beter dat je kind leert om op een goede manier met internet om te gaan.

Melden

Als je kinderen rare of ongepaste boodschappen krijgen bij het chatten, moeten ze je dit vertellen. Zeg hen dan dat je niet boos zult zijn en dat je hen niet zult verbieden om verder te chatten. Maak duidelijk dat je begrijpt dat ze geen controle kunnen hebben op boodschappen die andere mensen hun sturen en dat ze er geen schuld aan kunnen hebben.

Tijdslimiet

Geef duidelijke en strikte tijdslimieten voor internet-chatgebruik die ze moeten respecteren. Blijf hierin consequent en geef niet toe. Internet verslaving is een realiteit!

Vreemden niet geloven

Maak je kinderen duidelijk dat mensen in chatrooms altijd vreemden zijn ook al denken ze dat ze iemand kennen omdat ze er al veel mee gechat hebben. Zeg hen dat het goede of slechte mensen kunnen zijn maar dat het vreemden blijven en dat ze niet altijd alles moeten geloven wat mensen zeggen in chatrooms.

Persoonlijke gegevens

Het is belangrijk dat je kinderen weten dat ze aan een persoon op internet nooit hun echte naam, hun adres, hun telefoonnummer en hun school mogen geven.

Niet alleen

Laat niet toe dat je kind voor een lange periode alleen op het internet zit want dan zijn kinderen het meest kwetsbaar. Zorg ervoor dat ze chatten wanneer jij in huis bent zodat je hen regelmatig kan controleren.

Respect

Wijs hen erop dat ze beleefd zijn en respect hebben als ze online chatten maar dat dit niet wil zeggen dat ze vertrouwelijke dingen moeten zeggen.

Geen paniek

Raak niet in paniek wanneer er iets ongepasts naar je kind wordt getypt! Niemand kan je kind kwaad doen via internet zolang je kind jouw regels volgt.

Toon interesse

Toon een actieve interesse in de online activiteiten van je kind. Gebruik het internet niet als babysitter. Leer zelf op internet te surfen en te chatten zodat je begrijpt waar je kind mee bezig is. Als je niet weet hoe je moet chatten, vraag dan uitleg aan je kind!