Adverteren bij Daisycon

 

 

Home | Chatten | BDSM Store | Lingerie | Gokkasten | Condooms | Dating | Links | Contact

 
 


Direct Chatten


Chat Nu!

10 Gouden Chat Tips


Advertenties


Linkpartners

Radio Caramba
Apresski.biz
Website slechts 1,25 p/mnd
Zoek een date!
StudentenTop100
Eigen startpagina?
A spellen Gratis Games
247 spellen.nl
Games & Video's
Radio Portal
StudieInfo.nl
Linkelink
Chat Startsuper
BorgIRC NET
StudieLink.nl

Chat Jouwstarter

Startee
Meer links...

Linkpartner worden?
Klik hier


Advertenties


Leuke Games


Dating


Adverteren bij Daisycon

Adverteren bij Daisycon

Adverteren bij Daisycon
 


Dating


Adverteren bij Daisycon

Adverteren bij Daisycon

Adverteren bij Daisycon
 


Het Weer

NickServ

Wie is NickServ?

NickServ is een zogenaamde "bot" (van het woord robot) en zorgt ervoor dat je je naam kunt registreren en nadat je dat gedaan hebt zorgt NickServ ervoor, dat niemand de door jou geregistreerde naam kan gebruiken. NickServ is ook van belang als je een eigen chatbox wilt starten, want dan moet je naam namelijk geregistreerd zijn.

Hoe registreer ik mijn naam?

Allereerst moet je weten of een naam al door iemand anders geregistreerd is, dan wel vrij is. Je kunt dit zien wanneer je gaat beginnen met chatten. Wanneer je via onze website chat, krijg je eerst het inlogscherm. In dit scherm vul je de gewenste naam in en klikt op verbind. Vervolgens wordt de verbinding tot stand gebracht en als je goed oplet zie je ook wat informatie in het rood voorbijkomen. Wanneer je de mededeling ziet: "-NickServ- This nickname is registered and protected", dan zul je een andere naam moeten kiezen, want iemand anders heeft de betreffende naam al geregistreerd. Je dient binnen één minuut een andere naam aan te nemen anders verandert NickServ automatisch je naam in bijvoorbeeld: ircworld123. Je kunt je naam verandere door te typen: /nick nieuwenaam. Vergeet niet de / (slash) en op de plaats van "nieuwenaam" vul je nieuwe naam in die je aan wilt nemen. Wanneer je deze mededeling krijgt: "-NickServ- This nick is not registered", dan is de naam nog niet geregistreerd en kun jij de naam dus gaan registreren.

mIRC-gebruikers zien de mededelingen van NickServ in een apart "dedicated window", maar meer gebruikelijk is dat je deze ziet in het "statusscherm". Dat is het eerste scherm voor de chatboxen waarin je bent.

Voor het registreren van je naam, dien je eerst de te registreren naam aan te nemen. Vervolgens typ je in de balk waar je normaal ook typt met het chatten het volgende commando:

/msg nickserv register wachtwoord email

In plaats van het woord wachtwoord typ je een eigen verzonnen wachtwoord en in plaats van het woord email typ je een geldig emailadres van jezelf (één die je dus ook daadwerkelijk gebruikt). Vervolgens druk je op enter.

Voorbeeld:

Stel je bent aan het chatten onder de naam Klaasje en wilt die naam registreren, als wachtwoord wil je het woord zonnestraal en je emailadres is: k.veenstra@chathut.nl. In dit voorbeeld moet je dan typen:

/msg nickserv register zonnestraal k.veenstra@chathut.nl

Je krijgt vervolgens de mededeling: "-NickServ- Nick security code was sent to the specified email", dat betekent dat de registratie gelukt is, maar deze is nog niet helemaal klaar! Je gaat nu naar je mailbox (van het opgegeven emailadres). Je hebt een bericht ontvangen van "IrcWorld IRC Services". Je opent dit bericht en ergens halverwege vind je je security code, die ziet er ongeveer zo uit: The security code for your nick is:
GjUqajaEBa
. Met behulp van deze security code moet je nu de registratie nog authenticeren (bevestigen). dit doe je door te typen:

/msg NickServ auth securitycode

Het woord securitycode vervang je door jouw security code zoals vermeld in het bericht dat je ontving van "IrcWorld IRC Services".

Voorbeeld:

Verdergaand op ons voorbeeld van klaasje, moet klaasje dus het volgende typen om zijn registratie te bevestigen:

/msg NickServ auth GjUqajaEBa

Let op dat je de security code exact overneemt, dus ook hoofd- en kleine letters identiek overnemen! Als je de mededeling krijgt: "Authentication code accepted, nick registration complete", dan is de registratie helemaal klaar!

Hoe nu verder?

Nu je naam geregistreerd is dien je dit wel iedere keer dat je verbinding gaat maken met onze chat te "bewijzen" aan NickServ. We noemen dit identificeren. Het identificeren is erg gemakkelijk als je chat via onze website. In het inlogscherm vul je je geregistreerde naam in bij "nicknaam", bij "Nickserv wachtwoord" vul je je opgegeven wachtwoord in (in ons voorbeeld dus: zonnestraal) en tenslotte vink je "geregistreerde Nick" aan en klikt op "verbind". Je krijgt de mededeling: "-NickServ- Password accepted - you are now recognised". Dit betekent dat je geïdentificeerd bent en je kunt beginnen met chatten.

Identificeren in mIRC

Het identificeren in mIRC werkt iets anders. Je maakt verbinding onder de door jou geregistreerde naam en typt binnen één minuut het volgende regeltje:

/NickServ identify wachtwoord

Het woord wachtwoord vervang je door het door jou bij de registratie opgegeven wachtwoord. in ons voorbeeld zou je dus het volgende regeltje moeten typen:

/NickServ identify zonnestraal